Όταν έχουμε να κάνουμε με τη διακόσμηση του σπιτιού το να διαλέξεις τις πιο ιδανικές κορνίζες για να γεμίσουν και να διακοσμήσουν το χώρο σου μπορεί να αποδειχθεί πρόκληση. Με τη μεγάλη ποικιλία διαθέσιμη από κορνίζες και υλικά και του διάφορους τρόπους που μπορείς να τις τοποθετήσεις σε ένα δωμάτιο είναι δύσκολο να κάνεις τη σωστή επιλογή όσον αφορά το τι θα δείχνει καλύτερο μέσα στο χώρο σου. Ας δούμε παρακάτω μερικά διαφορετικά είδη  και πως να τις τοποθετήσουμε ώστε να κάνουμε την επιλογή αυτή λίγο ευκολότερη.

Οι κορνίζες γκαλερί δημιουργούν ένα ενδιαφέρον βίζουαλ από μίξη από διαφορετικές κορνίζες που θυμίζουν επίδειξη φωτογραφιών σε γκαλερί αλλά με ένα πιο ζεστό σπιτικό τόνο. Χρησιμοποιώντας τις  αυτές έχεις την ευκαιρία να μαζέψεις μια σειρά από αγαπημένες σου στιγμές εύκολα διαθέσιμες και προσβάσιμες με μια ματιά σα να προσφέρεις ένα ριλ της ζωής σου.

Πως να τις τοποθετήσουμε

Προσπάθησε να επιλέξεις τουλάχιστον 4-5 κορνίζες. Καθώς υπάρχει καλύτερη επίδειξη και μεγαλύτερη εντύπωση σε μεγαλύτερη ποσότητα θα δώσεις την εντύπωση ότι είναι μια προσεγμένη δημιουργία και όχι δύο- τρεις  που τοποθετήθηκαν μαζί τυχαία. Μη φοβάσαι να μιξάρεις διαφορετικά είδη κορνίζων μαζί για να δημιουργήσεις ένα πιο ενδιαφέρον και πολύπλοκο λουκ. Φρόντισε όμως να μείνεις πιστή στη χρωματική παλέτα που έχεις επιλέξει για το δωμάτιο.

Οι κορνίζες με μεγάλη επιφάνεια αποτελούν ένα έργο τέχνης από μόνες τους. Αν τις βρεις σε σκούρα ειδικά χρώματα και φυσικά υλικά όπως αυτό της φωτογραφίας μπορούν να αποτελέσουν ένα πολύ ωραίο ντεκόρ που ταιριάζουν αρμονικά με το χώρο ενώ τραβάνε τη ασυναίσθητα τη προσοχή στη φωτογραφία που εμπεριέχει. Επίσης η πιο μεγάλη και παχειά επιφάνεια της κορνίζας δημιουργεί με απαλή σκίαση προσθέτοντας μια έξτρα διαστάση εκεί που δεν υπήρχε κανονικά. Είναι ιδανικές για φωτογραφίες με τοπία η από ταξίδια προσφέροντας μια προσωρινή απόδραση από τη καθημερινότητα σε ιστορίες και όμορφες εμπερίες του παρελθόντος.

Πως να τις τοποθετήσουμε
Προσπάθησε να τις τοποθετήσεις  σε ένα ράφι και προσπάθησε να έχει δίπλα κάποιο άλλο φυσικό ντεκόρ όπως πχ πέτρες για μια έξτρα διάσταση. Επιπλέον αφού δεν κρέμονται το να αλλάζεις τις φωτογραφίες γίνεται ακόμη πιο εύκολο. Μια καλή συμβουλή είναι να τις αλλάζεις ανάλογα με τη σεζόν για να ανανεώσεις το λουκ και την αισθητική του χώρου.

ΑΝΑΓΝΩΣΗ  Μεγάλες κορνίζες: 3 βασικά πλεονεκτήματα

Είναι μια μικρή λεπτομέρεια αλλα οι κλασσικές δίνουν μια ατμόσφαιρα ενός πραγματικού σπιτικού στο χώρο. Μπορούν όμως ταυτόχρονα να καλύπτουν κάθε επιθυμία και στυλ αφού έχουν μεγάλη ποικιλία από κλασσικό στυλ σε πιο μοντέρνο μεταλλικό όπως αυτό της φωτογραφίας. Οι κορνίζες με στήριγμα είναι ιδανικές για να τις τοποθετήσεις σε γωνίες του χώρου σου για να σε κάνουν να νιώσεις πιο πολύ σα το σπίτι σου.

Πως να τις τοποθετήσουμε
Σε μικρούς χώρους χρησιμοποίησε μια κορνίζα για να αποφύγεις ο χώρος σου να φαίνεται υπερφορτωμένος. Άμα πάλι έχεις πολύ χώρο μη φοβάσαι να τις ταιριάξεις με διαφορετικά στυλ και μεγέθη.

Τηλέφωνο
Λογαριασμός
0

ΕΚΠΤΩΣΗ 10%

Κερδίστε Επιπλέον Έκπτωση 10%