Από τις πλέον πιο καλόγουστες τεχνοτροπίες στη διακόσμηση φωτογραφιών, οι ξύλινες κορνίζες είναι ένας διαχρονικός τρόπος να κρατάς αγαπημένες σου στιγμές ζωντανές μέσα στο χώρο σου και παράλληλα να διακοσμείς όμορφα οποιαδήποτε γωνιά του σπιτιού.

Ξύλινες κορνίζες και διακοσμητικά

Μπορείς κάλλιστα να συνδυάσεις τις ξύλινές σου κορνίζες με διακοσμητικά, τοίχου, ραφιών και δαπέδου ακόμα και στον εξωτερικό χώρο Οι καλύτερες ιδέες περιλαμβάνουν:

  • Ράφια: Λαμπατέρ, διάφορα φωτιστικά, φυτά και άλλα διακοσμητικά όπως μινιατούρες ενθύμια.
  • Τοίχοι: άλλες κορνίζες με τις οποίες μπορείς να πειραματιστείς σε διάφορους συνδυασμούς και διατάξεις και διάφορα ραφάκια αριστερά, δεξιά ή κάτω.

Τα κατάλληλα μέρη για να τοποθετήσει κανείς ξύλινες κορνίζες μέσα σε οποιοδήποτε χώρο

Μιας και το ξύλο είναι αρκετά εύκολο να το βρεις στα έπιπλα ενός χώρου, οι ξύλινες κορνίζες, θα έδεναν υπέροχα με οποιοδήποτε μπουφέ, τραπεζάκι, συρταριέρα, σύνθετο ή ραφιέρα.

Μάλιστα, μπορείς να βρεις για τις κορνίζες σου μια ξύλινη απόχρωση που να ταιριάζει ακριβώς με τις αποχρώσεις των επίπλων σου!

Στους τοίχους οι ξύλινες κορνίζες δεν προτιμούνται μόνες τους, διότι οι ανοιχτόχρωμες συνήθως αποχρώσεις των τοίχων δεν δένουν με τον έντονο χρωματισμό που έχουν οι κορνίζες αυτές.

Μπορείς ωστόσο να ακολουθήσεις μια από τις ιδέες που αναφέραμε παραπάνω για την διακόσμηση κορνιζών σε τοίχους, αρκεί να έχεις στο νου σου τους παρακάτω κανόνες:

 

  • Οι κορνίζες να είναι στο ύψος του ματιού,
  • Να μην είναι τοποθετημένες σε στενό διάδρομο ή χολ, διότι δεν θα μπορεί κανείς να κάνει μερικά βήματα πίσω για να δει τις κορνίζες από πιο ολοκληρωτική σκοπιά, από απόσταση,
  • Και να μην υπάρχει “παραφόρτωση” με άλλα διακοσμητικά ή άλλες κορνίζες
ΑΝΑΓΝΩΣΗ  Κορνίζες τοίχου: 5 Πλεονεκτήματα

Γιατί να επιλέξω ξύλινες κορνίζες για τις αγαπημένες μου φωτογραφίες

Το ξύλο δίνει μια επιβλητική όψη σε οτιδήποτε έχει να κάνει με το χώρο της διακόσμησης και όχι μόνο. Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να περιβάλλεις στιγμές του παρελθόντος, από μια ξύλινη κορνίζα που στο χαρακτήρα της και μόνο έχει το στοιχείο του διαχρονικού!

Πέραν αυτού, οι ξύλινες κορνίζες διατίθενται σε πληθώρα αποχρώσεων και στυλ, ώστε να βρεις αυτήν που δένει καλύτερα με βάση τα χρώματα και το μέγεθος της φωτογραφίας σου και να την αναδείξεις με τον καλύτερο δυνατό τρόπο!
Τηλέφωνο
Λογαριασμός
0

ΕΚΠΤΩΣΗ 10%

Κερδίστε Επιπλέον Έκπτωση 10%